MOS of milieu op school !

Prinses van viesvuilland op bezoek!

Prinses van viesvuilland op bezoek!

Deze week leren we met de kleuters over afval. Prinses van viesvuilland kwam op bezoek om ons te vragen hoe ze haar land weer proper kon krijgen. Samen met ons natuurlijk! De kleuters mochten na een parcours afval in de juiste vuilbak stoppen. Raar maar waar...alle...

Milieu op school (MOS)

Milieu op school (MOS)

Op onze school willen we met de leerlingen en het team aan een milieubewuste en milieuvriendelijke school werken. We leven en werken in een school in de stad. Ook hier kunnen we aandacht en zorg hebben voor ‘groen’. Tijdens de lessen wordt er over natuur...

Live vanuit het bos: pad of kikker?

Live vanuit het bos: pad of kikker?

Onze kleuters zijn op dit eigenste moment in het bos. Ze hebben een prangende vraag: vingen we een pad of een kikker?Voor het uitgebreide relaas van het vervolg zal je één van onze kleuters moeten aanspreken!

Op onze school willen we met de leerlingen en het team aan een milieubewuste en milieuvriendelijke school werken. We leven en werken in een school in de stad. Ook hier kunnen we aandacht en zorg hebben voor ‘groen’.

Tijdens de lessen wordt er over natuur nagedacht.  Milieu op school gaat verder.  Hoe komen we naar school? Kan ik te voet, met de fiets of het openbaar vervoer naar school komen? Hoe gaan we om met energie? Hoeveel afval produceer ik ? Wat gebeurt met het afval in de klas? Sorteer ik juist en wat recycleren we? Eet ik groenten en fruit in plaats van voorverpakte koekjes?

Op onze school stimuleren we kinderen om iedere namiddag fruit te eten. De boterhammen van de middaglunch steken we in een brooddoos. In alle klassen hebben leerkrachten en leerlingen aandacht voor het correct sorteren van papier, gft en restafval. Brikjes, blikjes en plastic flesjes laten we niet toe. De kinderen krijgen de kans om water en melk te drinken. We geven een positief signaal rond het drinken van kraanwater.

We krijgen de kans om iedere dag met de leerlingen een stuk samen te leven. Wat op school een goede gewoonte wordt, nemen kinderen ook mee naar huis. We proberen ook ouders te betrekken bij onze aandachtspunten. Mobiliteit, gezondheid, energie en afval spelen in ieder gezin een rol. Wij willen ouders en leerlingen laten stil staan bij eigen keuzes.

Ieder jaar voeren we actie rond een paar aandachtspunten.

Aandachtspunten Sint-Margrietstraat 2011-2012
Aandachtspunten Klaverblad 2011-2012 (binnenkort)

Kleine prikjes,  samen zoekend op weg naar een groene en milieuvriendelijke school.

Contacteer de werkgroep MOS: mos@demozaiek.be