PROJECTEN

Klaverboxfestival!

Zaterdagnamiddag 23 maart was het feest op het Klaverblad! En wat voor een feest!

Ons schoolfeest was het toonmoment van ons muzisch project rond muziek.

We werken al het hele schooljaar rond dit thema, maar de laatste 3 weken voor dit slotmoment waren heel intensief!

We musiceerden en knutselden samen met kunstenaars David Van den Hende, Bob Van de Putte en vrijwilligster Mieke Marchand.

De sfeer zat er onmiddellijk goed in met de gehuurde echte jukebox op de speelplaats. 'Vraag je lievelingsnummer aan... en dans!'

Na een muzikale en grappige opener met de leerkrachten als dj, maakten de jongste kinderen zich klaar voor het jukeboxparcours. Ouders, vrienden en collega's lieten zich niet tegenhouden door de sneeuwval en trokken met een zelf ontworpen plannetje van het festivalterrein in de hand op pad.

Op 9 locaties in de buurt viel er iets muzikaals te beleven! In de wasserette op de hoek, in en naast de kerk bij onze school, op de 2 buurtspeeltuintjes, bij 2 kinderen thuis, in het cafeetje 'De Kleine Kunst' en in de garage van de buurtwinkel. We lieten ons verrassen door experimenele, abstracte, maar steeds ludieke muzikale acts van en door de kinderen van de eerste kleuterklas tot en met het tweede leerjaar!

Op school konden we liedjes, dansjes en muzikale ritmes aanvragen in de 2 levende jukeboxen in de klassen van de oudste kinderen. Alle kinderen van het derde tot en met het zesde leerjaar deden mee in één of enkele acts! Van boomwhackers tot aria's, van stoere dansers tot zelf geproduceerde muziek met klarinet of darbouka! Wat hebben onze kinderen talent!

Ondertussen konden we proeven van al het lekkers dat de ouders zelf bereid en meegebracht hadden: taart, koekjes, salades,... of van een heerlijke pitta uit het pittakraam! We spoelden dit door met (h)eerlijke fruitsap uit de Wereldwinkel!

Het werd tijd om ons terug op te warmen!

Dj Bartissimo was speciaal naar onze turnzaal gekomen om onze kinderdisco op te vrolijken!

Jong en oud dansten de benen van onder het lijf! Dat werd zweten!

Geniet mee van onze sfeerbeelden!